Hotstone massage, hoe werkt het en wat doet het?

Massage Beautysalon Auric Skincare Almere

Hot Stone Massage is nog steeds een redelijk nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het eigenlijk in werkelijkheid een al eeuwen oude methode is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de "Holdstones". In Azië en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur-naalden. In Amerika worden deze massages al eeuwenlang door de Indianen gedaan en ook Japan heeft een eigen toepassing voor deze methodiek. 

Een hotstone massage is een massage techniek waarbij gebruikt gemaakt wordt van gladde, platte, warme stenen. De stenen worden op en over het lichaam verplaats met olie. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren waardoor de spierspanning af nemt en eventuele knopen makkelijker kunnen worden weg gemasseerd. Het lichaam word als eerst gemasseerd met de handen en daarna pas met de warme stenen. Dit geeft als effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, belangrijker is dat de doorstroming van het bloed door het lichaam wordt bevordert en lymfevaten beter gaan stromen. 

Deze massage techniek is veilig en wordt vooral gebruikt als relax massage in onze salon, terwijl deze techniek ook een ''helende werking'' kan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *